ЯЙКІ ПЕЧАНЫЯ
коўшык
66
МАЕШ
ЯЙЦЫ?!
Адвечнае
пытанне – яйка ці курка? Для філосафаў
пытанне гэта безумоўна важнае, але для
нас, аматараў гатавання, зусім не
прынцыповае. Галоўнае, дзе кура бегала
і ці наагул магла бегаць, што ела, ці
яйка свежае. Таму варта выбіраць яйкі
з вёскі ад сапраўдных гаспадыняў ды
найлепей невялікага памеру. Гэта значыць,
што яйкі ад маладой куры і захоўваюцца,
дарэчы, даўжэй.
патрэбна:
яйка
шпінат
масла
вэнджаны
ласось
сыр
соль
перац
мушкатовы
арэх
Духоўку
разаграваем на максімум. Маленькую
місачку (прыдатную для запякання ў
высокай тэмпературы) шмаруем маслам.
На дно кладзем бланшаваны шпінат (свежы
шпінат патушым 3 хв. на масле з дадаткам
солі і мушкатовага арэха) і вэнжэнджаны
ласось. Дарэчы дадаткі кожны можа выбраць
на свой густ. Наверх разбіваем яйка,
солім і крыху таркуем сыра. Я выкарыстала
Грана Падана. Місачкі ставім у пасудзіну
і заліваем кіпнем да паловы місак. Пячэм
у духоўцы 10 хвілін. Бялок будзе падпечаны,
а жаўток застанецца вадкім. Увага, вельмі
горача! Асцярожна адчыняйце духоўку і
даставайце місачкі. Смачна есці!
Comments
Post a Comment