ХАТНЯЯ НУТЭЛЛА СА СЛІВАЎ
коўшык
98
ШАКАЛАДНАЕ ПАВІДЛА ДЛЯ ЛЯНІВЫХ
Калісьці
нашыя бабулі ставілі гаршчок са слівамі
ў печ, пасля таго як спяклі хлеб. Так
рабілася самае сапраўднае слівавае
павідла. 100% сліваў і ўсё. Цяпер у крамах
нас спакушаюць каляровыя слоікі, склад
якіх пужае вялікай колькасцю малых
літарак і незразумелых Е. Можа гэта
будзе для вас натхненнем, каб выкалупаць
косткі з некалькіх кіляў сліваў. Для
меншай колькасці нават не варта пачынаць.
З маіх амаль 3 кіляў выйшлі 3 слоікі.
Палічыце самі які «выхад» гатовага
прадукту. Але варта, бо гэта рэцэпт для
лянівых аматараў сапраўдных салодкасцяў,
які я ўзбагаціла шакаладам. Варты
граху...
патрэбна:
слівы
шакалад
(на кожную кілю сліваў – 100 гр. шакаладу)
какава
(на кожную кілю сліваў – 1 лыжка какава)
цярплівасць
Слівы
мыем і дастаем косткі. І гэта самая
складаная частка нашай працы. Цяпер
уключаем духоўку на 170 градусаў. У вялікую
бляху з высокімі бартамі (можна і ў
рондаль) высыпаем сліўкі. Паміж дзверцамі
духоўкі пакідаем драўляную лыжку, бо
нам патрэбная шчыліна, каб выпарвала
вада. Так смажым павідла каля гадзіны,
потым павялічваем тэмпературу да 200
градусаў і так трымаем яшчэ 2 гадзіны.
Можна не мяшаць, але можна раз на
паўгадзіны памяшаць драўлянай лыжкай,
каб слівы смажыліся больш раўнамерна.
На
наступны дзень смажым яшчэ раз прыкладна
гадзіну на 200 градусаў. Потым дадаем
шакалад і какава, дакладна перамешваем
(можам нават блендэраваць для больш
далікатнай кансістэнцыі), i яшчэ з
паўгадзінкі смажым у духоўцы.
Павідла
павінна быць густым і цёмным па колеры.
Слоікі мыем, выпарваем у духоўцы,
накладваем павідла і закручваем покрыўкі.
Ну вось і ўсё! Складана?
А
праз некалькі месяцаў (тыдняў ці хутчэй
дзён...) адкрываем і ласуемся без згрызотаў
сумлення. Смачна есці!
Comments
Post a Comment