КАКОСАВЫЯ АБЛОЧКІ З ШАКАЛАДАМ
коўшык
87
КАЛІ
ДЗІЦЁ ПРОСІЦЬ...
Дарагія
мае чытачы... Гэта цудоўна, калі да ўлюбёных
справаў можна вяртацца, а вашыя зычлівыя
заахвочванні натхняюць да новых
эксперыментаў. Ды вось новы сезон
1000і1коўшыка прашу лічыць адчыненым!
З
усіх смакотак мой сын любіць марозіва,
шакалад і печыва. Пры нейкай наступнай
спакусе ў краме, традыцыйна кажу: «Давай
выбярэм нешта больш здаровае, а найлепш
зробім самі». Паабяцала – цяпер
выкручвайся! Але галоўнае ў гатаванні
– гэта добрага забава. Абавязкова
далучайце дзяцей)
Важна
дадаць, што такі варыянт дэсерту пасуе
для тых, хто не ўжывае пшаніцу #безглютэну
патрэбна:
200
гр. какосавых габлюшак
50
гр. сметанковага масла
1/2
шклянкі цукру
3
сталовыя лыжкі малака
2
яечныя бялкі (пакаёвай тэмпературы)
дробка
солі
2
чайныя лыжкі кукурузнага крухмалу
горкі
шакалад для дэкарацыі
У
рондалі на сярэднім агні растопім масла
з цукрам. Мяшаем, каб сумесь была гладкая
без камкоў. Дададзім малако і здымем з
агню. Цяпер усыпем какосавыя габлюшкі,
добра перамяшаем ды пакінем адпачыць.
Тым часам разагрэем духоўку да 180
градусаў. Процвень пакрыем пергаментам
для выпякання. Цяпер узабʼем бялкі з
дробкаю солі, каб атрымалася пена лёгкая
як аблокі. І наш апошні складнік - крухмал.
Ну на прыканцы, далікатна змяшаем
какосавую масу з бялкамі. Лыжачкай,
змочанай у вадзе, выкладваем невялікія
сферы на процівень. Выпякаем 15 хвілін,
какоскі павінны быць лёгка залацістыя.
Гатовыя аблочкі паліваем растопленым
шакаладам. Смачна есці!
Comments
Post a Comment