САМЫ ПРОСТЫ ПІРОГ НА СВЕЦЕ
коўшык
89
У
ТАКІ СЕЗОН ТОЛЬКІ З КЛУБНІЦАМІ
У
вас таксама так бывае? Хочацца салодкага,
але думаць-выдумляць зусім ніяк... У
такія моманты, я выбіраю банальна
простыя, спраўджаныя рэцэпты. Асабліва
люблю такія, дзе не трэба шмат складнікаў;)
А
як іх зрабіць незвычайнымі? Дадаць
цудоўны смак лета – ягады, рэвень,
садавіна. Але на двары трускаўкавы
сезон, і абмінуць гэтую тэму я не магла...
Гэты
пірог класічны, мяккі, пухнаты, не занадта
салодкі. Можа гэты рэцэпт некаторым ужо
знаёмы;) А для пачаткоўцаў, гэта цудоўная
база для далейшых эксперыментаў.
патрэбна:
4
вялікіх яйка
3/4
шклянкі дробнага цукру
палова
шклянкі рапсавага алею (125 мл) ці таплёнага
масла
1,5
шклянкі мукі
1,5
чайнай лыжкі разрыхляльніка
некалькі
кропель экстракту ванілі
500
– 600 грамаў любой садавіны (у мяне
клубніцы)
Усе
складнікі павінны быць пакаёвай
тэмпературы. Муку з парашком для выпечкі
прасеяць. Бялкі аддзяляем ад жаўткоў і
ўзбіваем. Потым паступова (!) дадаем
цукар, пастаянна ўзбіваючы. У нас
атрымліваецца бліскучая пена. Далей
дадаем жаўткі і мяшаем. Да яечнай масы
ўліваем струменьчык алею, няспынна
мяшаючы. Некалькі кропель экстракту
ванілі. Цяпер да цеста далікатна дамешваем
муку з разрыхляльнікам.
Форму
я вылажыла пергаментнай паперай, потым
цеста, а садавіну нагару. Выпякаць пры
тэмпературы 175 ° С прыблізна 50 хвілінаў.
Гатовасць спраўдзім драўлянай палачкай.
Смачна
есці!
Я мілы вернецца - зраблю!
ReplyDeleteі як? зрабіла?
Delete