АНТЫ-ДРАНІКІ З КАБАЧКОЎ
коўшык
88
ЛЁГКІ-ЛЕТНІ
ВАРЫЯНТ ДЗЕРУНОЎ
Kалі
пачынаецца лета, то амаль кожны дзень
раблю халаднікі, розных колераў, фактураў
і смакаў... Але часам патрэбна нешта
яшчэ... Мне падаецца што мае анты-дранікі
цудоўны дадатак менавіта да халаднікоў...
Лёгкія, зялёныя, смачныя... Чаму б не
паспрабаваць і вам)
патрэбна:
2
невялікія зялёныя кабачкі
4-5
сталовых лыжак мукі
пучок
пятрушкі
1
яйка
марская
соль
чорны
перац
вэнджаны
ласось ці стронга
алей
для смажання
Кабачкі
нацерці на так званай «бурачковай»
тарцы і працэдзіць пра сіта, каб дранікі
былі не вельмі мокрыя. Дадаць муку з
дробкай солі і перцам. Цяпер кроім дробна
пятрушку і кідаем яе ў наша цеста. Дадаем
яйка і старанна перамешваем.
Смажым
на гарачай патэльні на невялікай
колькасці алею (я ўжываю рапсавы) каля
3 хвілінаў з кожнага боку. Калі цеста за
рэдкае, то можна дадаць болей мукі.
Вылажыць
вежачкай і ўпрыгожыць кавалкамі рыбы.
Вельмі пасуе да гэтай стравы ёгуртавы
соус (натуральны ёгурт+часнык+соль+базілік)
Смачна
есці!
Comments
Post a Comment