ВЯЛІКІ ДРАЖДЖАВЫ ПІРОГ

коўшык 81
САМЫ ПРОСТЫ І ГЕНІЯЛЬНЫ РЭЦЭПТ

 Такі пірог я пакаштавала ў гасцях і адразу запытала пра рэцэпт, які, на дзіва, аказаўся неверагодна простым. Не хвалюйцеся, што гэта дрожджы! Нават калі вы раней не рабілі дражджавыя пірагі, у вас атрымаецца. Сама прабавала некалькі разоў – пячэцца ідэальна, толькі падрыхтуйце вялікую бляшку. Пячэм вялікі пірог для вялікай сям’і!

патрэбна:
4 шклянкі мукі
2 яйкі
30 гр. свежых дрожджаў
шклянка малака
200 гр. маргарыну ці вяршковага масла
паўшклянкі цукру
вашая ўлюбёная садавіна (слівы, трускаўкі, маліны, парэчкі)

на крышанку:
1/2 шклянкі мукі
1/4 шклянкі цукру
1/6 пачка маргарыну ці масла
ванільны цукар

У цёплае малако дадаем дрожджы і лыжачку цукру, мяшаем і пакідаем хвілін на 10, каб пачало бузаваць і расці. Цяпер усе вельмі проста. З усіх складнікаў замешваем цеста, дадаем дрожджы. Вазьміце вялікую бляшку, бо пірог падрасце прынамсі ў тры разы. Пашмаруйце маслам і пасыпце мукою. Вылажыце цеста, на верх кавалачкі садавіны. Я ўзяла рэвень. Няхай пару хвілін пастаіць у цёплым месцы, пакуль мы зробім крышанку.

У місцы змяшаем 1/2 шклянкі мукі, 1/4 шклянкі цукру, 1/6 пачка маргарыну ці масла, крыху ванільнага цукру і ўсе расціраем рукамі. Атрымаюцца салодкія крышкі, якімі шчодра пасыпаем наш пірог.


Пячэм у тэмпературы каля 170 градусаў прыкладна гадзіну. Але, канешне, трэба сачыць і паспрабаваць запалкай, ці прапёкся. На маю думку, гэты выдатны пірог для вялікага сямейнага піцця гарбаты. Проста смачна есці!



Comments

Popular Posts