САЛАТА-КАРЫ З ПАЛТУСАМ
коўшык 45
ЯШЧЭ РАЗ ДУЭТ АВАКАДА–ГРЭЙПФРУТ
Папярэдняя салата мне так спадабалася, што я захацела
зрабіць яшчэ адну версію стравы з авакада і грэйпфрутам. Смак атрымаўся зусім іншы.
Неверагодна, як змена дрэсінгу можа цалкам змяніць салату!
патрэбна:
лісце салаты
400 г палтусу
авакада
грэйпфрут
гарбузовыя семкі
куркума
цытрына
на дрэсінг:
100 г натуральнага ёгурту
лыжачка кары
соль
зубок часныку
Палтус мыем, рэжам на кавалкі. Дадаем крыху перца,
старкаванай скуркі цытрыны ды куркумы. Хвілінаў 10–15 запякаем у духоўцы ў фользе.
Семкі крыху падсмажым на сухой патэльні. Без
тлушчу! Гэтак яны стануць больш крохкія і смачныя.
Мыем лісце салаты і сушым папяровым ці проста
чыстым ручніком. З грэйпфрута ды авакада здымаем скурку і рэжам іх на кавалкі.
Робім дрэсінг: у місцы мяшаем натуральны ёгурт, кары, старкаваны зубок часныку
і дробку солі.
У місцы рукамі мяшаем лісцікі з дрэсінгам (прыкладна чвэрць
дрэсінгу пакінем). Выкладаем на талеркі спачатку лісце салаты, потым кавалачкі
авакада і грэйпфруту. У гэты час дастаем рыбу з духоўкі ды яшчэ гарачую кладзем
на вяршыню нашай горкі. Пасыпаем семкамі. І традыцыйна сканчаем салату некалькімі
кроплямі кары-дрэсінгу. 20 хвілінаў – і вячэра гатовая! Смачна есці!
Comments
Post a Comment