ПІРОГ З КЛУБНІЦАМІ І НОТКАЙ КАРДАМОНУ
коўшык 9
АПОШНІ ШАНЕЦ НА
КЛУБНІЦЫ
Бэрлюсконі пацягнула
на раннія клубніцы – экс-прэм'ер атрымаў сем гадоў. Відаць, не італьянская гэта
страва, дый яшчэ з мараканскімі ўплывамі. Палітык будзе падаваць апеляцыю. А я
не буду губляць часу і знайду ўжыванне апошнім у гэтым сезоне даспелым і вельмі
салодкім ягадам, якія назбірала ў маміным гародзе. Што ж вамі зрабіць?.. Захацелася
смаку не зусім звычайнага.
на цеста:
350 г мукі
150 г масла
100 г цукру
3 жаўткі
паўлыжкі парашку для
пячэння
крышачку солі
на начынне:
400 г клубніцаў (можна
замарожаных)
2 лыжкі цукру
2 лыжкі масла
1 зярнятка кардамону
на бізэ:
3 бялкі
3 лыжкі цукру
каліва кардамону
Пачнем з цеста.
Прасеем муку і парашок для пячэння, сюды ж далучым парэзанае масла, жаўткі, цукар
і соль. Хутка рукамі замесім, завернем у ручнічок і на паўгадзінкі – у маразілку.
Пакуль цеста марозіцца, зоймемся клубніцамі.
Ягадкі пачысцім і памыем. На
патэльні растопім масла, дадамо 2 лыжкі цукру і расцертае ў ступцы зярнятка
кардамону. Калі гэтая салодка-вострая сумесь будзе бурліць, пакладзем у яе
клубніцы. Ягады смажым каля 3 хв. Падказка: падсмажаныя ягады абавязкова трэба адкінуць
на друшляк. Соус, які застанецца, цесту не патрэбны (будзе занадта вільготнае),
але цудоўна пасуе да марозіва.
Бялкі з цукрам узаб’ем
у пену.
Цеста падзелім на 2
часткі. Першую патаркуем у форму для пячэння. Выкладзем смажаныя клубніцы.
Зверху – пену з бялкоў і датаркуем рэшту цеста. Пячы каля 40 хв. на 160
градусах. Перад тым, як падаць на стол, пасыплем цукроваю пудрай. Смачна есці!
Comments
Post a Comment