ІСПАНСКАЯ ТАРТЫЛЛЯ
коўшык 12
tortilla de papatas por favor!
У Краіне Баскаў пінчас (pinchos па-каталонску,
pintxo
на мове баскаў) –
гэта цэлая культура. Не толькі гастранамічная, але і сацыяльная. Пінча – маленькая
закуска на зубачыстцы, звычайна кавалак багету з рыбай, тартылляй дэ пататас,
кракетамі ці цукініяй. Варыянтаў тысячы.
Калі заходзіш у бар, то ад колькасці і разнастайнасці пінчас вочы разбягаюцца. Усё стаіць на барнай стойцы – еж колькі
хочаш. Потым бармен лічыць зубачысткі, і плаціш адпаведна.
Радзімай пінчас лічыцца Сан-Сэбаст’ян, там я і зрабіла
гэтыя здымкі.
А яшчэ там праводзяць адмысловыя спаборніцтвы, чые пінчас
самыя лепшыя.
Класічны пінча – безумоўна з тартылляй. На сняданак з
кавай, а пазней з келішкам белага віна!
патрэбна:
4–5 вараных бульбінаў
4–5 яек
соль
перац
Бульбу парэжам тоненькімі лустачкамі, падсмажым злёгку на
аліўкавым алеі. Яйкі з соллю і перцам узаб’ем блэндарам. У міску дадамо падрумяненую
бульбу. Добра перамяшаем. Масу выліем на невялікую патэльню
з добрым пакрыццём, каб не прыставала. Смажым хвілінаў 10, назіраем, калі яйкі загусцеюць. Накрыем патэльню вялікай
талеркай, перагарнем. З талеркі тартыллю ссунем
ізноў на патэльню і падсмажым з другога боку яшчэ хвіліны 3, на невялікім агні.
Цяпер ізноў перавернем на талерку – і можна есці! З багетам, як у Іспаніі, ці
без. Аказваецца, іспанцы
любяць бульбу не менш за беларусаў. Смачна есці!
Comments
Post a Comment