СВЯТОЧНЫ ПАШТЭТ МАЁЙ СВЯКРОВІ
САЛЕРА Ў ГАЛОЎНАЙ РОЛІ
коўшык 3
Калі ўсыпляю сына, рукі пахнуць салерай. Можа, гэты
пах не ўсім даспадобы, але ў сённяшняй страве гэтага паху не адчуваецца. Больш
за тое, страва для вегетарыянцаў, і пасля першай спробы цяжка здагадацца, з
чаго яе прыгатавалі. Цудоўны і танны варыянт не толькі на святы, але на
сняданак і на канапку перад працай.
Патрэбна:
1 вялікая салера
1 вялікая морква
1 цыбуля
2 зубкі часныку
100 г масла
соль
1 грыбны кубік кшталту “Кнор”
2 яйкі
каля 1 шклянкі цёртай сухой булкі або сухароў
Спачатку самае складанае – аскрэбці салеру, моркву,
абабраць цыбулю і пацерці на бурачковай тарцы. Пацерці можна, вядома, хутчэй з
дапамогаю камбайна. Старкаваную масу перакладаем у рондаль, дадаем паўшклянкі
вады, масла, соль і грыбны кубік ды тушым на маленькім агні каля 40 хв. Астуджаем
і пасля дадаем яйкі ды сухары (іх колькасць залежыць ад вільготнасці фаршу, ён
не павінен быць вадзяністы). Форму выкладаем пергаментам, перакладаем фарш і
пасыпаем крыху сухарамі ды сезамам.
Пакідаем у духоўцы прыкладна на гадзіну ў
тэмпературы 180 градусаў. Варта астудзіць, і тады паштэт спакойна вытрымае ў
лядоўні каля 4 дзён, хоць у нас заўсёды знікае раней. Смачна есці!
Comments
Post a Comment