БУРАЧКОВАЕ КАШОТТА З ПЯРЛОЎКІ
коўшык
116
НЯСУМНАЯ
КАША
Наша
ўлюбёная! Страва з рэштак))) Робіцца
неверагодна лёгка і хутка. Таксама
зʼядаецца. Цёплая ці нават халодная на
працы – карысная! А нават маленькая
міска пярлоўкі дае 20% суткавай нормы
марганцу і селену, а таксама харчовага
валакна.
І
самае галоўнае – колеры сапраўдныя... Аааах-х!
P.S.
Каб ачысціць рукі ад бурачковых слядоў,
пратрыце іх кавалачкам цытрыны і
памыйце))
патрэбна:
шклянка
гатаванай пярлоўкі
гатаваны
бурак
палова
цыбулі
зубок
часныку
сок
з паловы цытрыны
соль
перац
тымян
масла
аліўкавае
сыр
фета
праросткі
радыскі
На
масле смажым дробна пакроеную цыбулю
і часнык (разам, тады часнык не падгарае).
Дадаем старкаваны гатаваны бурак і
смажым 2-3 хвіліны. Дадаем кашу. Калі
нашае кашотта вельмі сухое, то можна
дадаць крыху вады і кавалачак сметанковага
масла. Тушым каля 5 хвілінаў, каб каша
ўвабрала смакі і колер бурачкоў. Падаем
з пакрышаным сырам фета і праросткамі
радыскі ці іншай зелянінай (напрыклад
мятай, пятрушкай ці цыбулькай). Здаровая
ежа – смачная ежа! Смачна есці, даражэнькія!
Comments
Post a Comment