ШЫКОЎНЫЯ ГАРБУЗОВЫЯ АЛАДКІ СА СЛІВАМІ

коўшык 103
СНЯДАНАК НА ЗАЙЗДРАСЦЬ УСІМ



Гэта быў той рэдкі выпадак, калі я не паўстрымалася і запосціла фотку без рэцэпта...
Дзень, які пачаўся з гарбузовых аладкаў у амерыканскім стылі быў проста чароўны! 
Не верыце? Паспрабуйце самі)

патрэбна:

1 кубак пюрэ з гарбуза
(як зрабіць глядзіце тут http://1000i1koushyk.blogspot.com/2016/10/blog-post.html)
1 яйка
¾ шклянкі кефіру
3 лыжкі масла ці алею (я ўжыла какосавы алей)
¾ шклянкі мукі
1 лыжачка цукру
¼ лыжачкі солі
¾ лыжачкі парашку для выпечкі
некалькі сліў
2 лыжкі мёду


Гарбуз змяшаем з яйкам, маслам і кефірам. Дадамо муку, разрыхляльнік, соль і цукар. Добра размяшаем. Смажым бліны на сухой тэфлонавай патэльні на слабым агні да залацістага колеру з абодвух бакоў. На разагрэтую патэльню дадаем 2 лыжкі мёду, крыху чакаем і ўсыпаем паловы слівак, так смажым (а дакладней карамелізуем хвілін 5). Калі мёд выпаруе, то можна яшчэ крыху дадаць. Слівы павінны стаць мяккімі, а мёд карамельным. Смачных сняданкаў!




Comments

Popular Posts