КРАКЕТЫ З КВЯЦІСТАЙ КАПУСТЫ
коўшык
70
КОЛЕРЫ
КАПУСТЫ
Чаму
цвятную капусту так называюць? –
задумалася я на рынку, узіраючыся ў белы
качан. Другое пытанне: купіць ці не
купіць, бо хлопцы – не вялікія аматары
гэтай гародніны. Але кіруючыся правілам
«не паспрабуеш – не палюбіш», канешне
ж, набыла, мяркуючы, што напэўна прыдумаю
нейкі новы спосаб на квяцістую капусту.
Цвятной
яе часта называюць і ў нас, але сэнс у
гэтым нават падвойны. Першы – ад слова
цвісці (або квітнець). А яшчэ яе можна
сустрэць не толькі белую, але і
памаранчавую, зялёную ды фіялетавую.
патрэбна:
сярэдняга
памеру квяцістая капуста
2
яйкі
цыбуля
4
сталовыя лыжкі сухароў для паніроўкі
5
сталовых лыжак манкі
жменя
нарэзанай зеляніны (я выкарыстала
зялёную цыбульку, што расла ў
слоіку :) )
сок
з паловы цытрыны
паўшклянкі
старакаванага сыру (тыя, хто дбае пра
фігуру, можа прапусціць)
дробка
солі
алей
для смажання
Капусту падзелім на суквецці і гатуем да паўгатовасці. Перакідваем у міску і прыладаю для пюрэ таўчэм гародніну, але не да гладкай кансістэнцыі. Нам не патрэбнае пюрэ, хочацца адчуваць кавалачкі капусты ў кракетах. Кроім цыбульку дробненька і падсмажваем на алеі да залацістага колеру. У місцы змешваем капусту з яйкамі, цытрынавым сокам, сырам, смажанай і свежай цыбуляй ды спецыямі. Калі фарш атрымаўся занадта рэдкім, дадайце яшчэ манкі. Цяпер вільготнымі рукамі фармуем кракеты, абточваем сухарамі ды смажым.
Порцыя
адпаведная для чатырохасабовай сям’і,
а калі застанецца – не бяда. Іх можна
з’есці халоднымі ці падагрэць. Смачна
і калярова есці!
Comments
Post a Comment