СВЯТОЧНЫ ЯЕЧНЫ ПАШТЭТ НЯВЕСТКІ
коўшык 69
Што яшчэ зрабіць з яек?
Адной
з абавязковых страваў на Вялікдзень быў паштэт, якому вельмі далёка да тых, што
можам сустрэць у краме. Падаецца, яго забылі не заслужана. Ну што ж будзем
ўзгадаваць. Паводле Вінцэнты Завадскай, аўтаркі кнігі «Літоўская кухарка»
паштэты раней запякалі ў французскім ці крохкім цесце. Фарш рабілі з куранят,
індыка, качак, бараніны і дзічыны. Я ж вам сёння прапаную рэцэпты не класічных
мясных пашэтаў, а больш лёгкіх, але не менш смачных. Рыхтуйце яйкі, іх
спатрэбіцца багата.
патрэбна:
10 курыных яек, звараных укрутую
3 сырых яйка
3 цыбулі-парей
палова пучка пятрушкі
100 гр. сметанковага масла
паўшклянкі паніровачных сухароў
дробка мушкатовага арэха
соль
перац
Парэй чысцім, адразаем зялёную частку, мыем.
Наразаем паўкольцамі і тушым на масле. Пачысцім
звараныя яйкі і нарэжам кубікамі сярэдняга памеру. Мяшаем цыбулю-парей, звараныя яйкі, дробна нарэзаную
пятрушку, сырыя яйкі, паніровачныя сухары. Фарш заправім соллю, перцам,
мушкатовым арэхам. Форму для запякання прыкрыем пергамінам,
цяпер выкладваем фарш і зверху прыціснем
лыжкаю. Пячэм у духоўцы 35-40 хвілін пры 185 ° С. Смачных вам вялікодных сняданкаў!
Comments
Post a Comment