СУП З ЦЫБУЛІ-ПАРЭЮ І САЛЕРЫ
коўшык 62
Еш – не хварэй
Доўгі час парэй лічылі мала
вартаснай гароднінай і ўжывалі ў якасці гарніру ці загушчальніка. Пакуль яе не ацаніў
рымскі імператар Нерон, які атрымаў мянушку porrophagus – Пажыральнік парэю. Нерон
быў упэўнены, што тушаная цыбуля-парэй у спалучэнні з аліўкавым алеем дапамагае
ўмацаваць голас і дапамагае падчас публічных выступаў.
Гіпакрат рэкамендаваў парэй
кормячым маці, лячыў ім сухоты, захворванні нырак ды крывацёк з носу. Парэй аблягчае
кашэль (у такім выпадку з парэю робім сіроп) і ўзмацняе патэнцыю.
Чаму мы так мала любім цыбулю-парэй?
Можа таму, што проста не вельмі ведаем, што з яе рабіць. Мой самы просты варыянт
– салата з парэю і яблыка (пакроім цыбулю, старкуем яблык, дадамо ёгурт). А якія
цудоўныя супы з парэю!
патрэбна:
1 цыбуля-парэй
1 невялікая салера
1 морква
75 гр. вяршковага масла
стары хлеб на грэнкі
жоўты сыр
куркума
кмен
Белую частку парэю пакроім, падсмажым на масле. Я
раблю гэта адразу ў рондалі, каб потым мыць менш посуду. Моркву пакроім дробнымі
кубікамі і дадамо да парэю. Тое самае з салерай. Заліем вадой і гатуем хвілін
15-20 да мяккасці. Дадамо куркуму для колеру і соль для смаку.
На патэльні падсмажым кавалачкі старога хлебу з аліўкавай
алеяй. Прыправім дробкай кмену.
Тыя,
хто любяць суп-пюрэ, могуць смела ўжыць блэндэр. Хоць не абавязкова. Падаю суп з
грэнкамі і старкаваным сырам. Смачна есці!
Comments
Post a Comment