ГАСПАЧА
коўшык 39
ОЛА, ІСПАНІЯ Ў МАЁЙ ТАЛЕРЦЫ
Мы з мужам вельмі любім
іспанскую кухню. На наш густ, яна нават лепшая за італьянскую (так-так!). А найлепшая
страва – іспанскі халаднік – гаспача. Паўлітра можна набыць проста ў супермакеце
за 2 еўры, толькі трэба не забыцца пра багет. Выдатны ланч на пляжы! Чамусьці
мне заўсёды падавалася, што гэтую страву рабіць складана. Але прыйшло чарговае
лета, і я даспела. Цяпер і вы далучайцеся да клубу аматараў гаспача –
найлепшага халадніку на свеце.
Патрэбна:
6 саспелых памідораў (найлепш гатункаў “Малінаўка”
ці “Бычынае сэрца”)
3 невялікія гуркі
1 чырвоная салодкая папрыка
2 зубкі часныку
чвэрць цыбуліны
соль
паўшклянкі аліўкавага алею “Extra virgin”
(найлепей іспанскага)
Памідоры мыем, надразаем
крыжык на попцы, абдаем кіпнем і знімаем скуру. Рэжам кубікамі. Гуркі чысцім ад
скуры і кроім. Папрыка таксама ідзе пад нож. Дробненька сячэм цыбулю і часнык.
Крыху гуркоў і папрыкі пакінем для ўпрыгожання. Цяпер усе складнікі засыпаем у
вялікі рондаль і пачынаем міксаваць блэндарам. Калі кансістэнцыя стане гладкай,
дадамо алей і яшчэ каля 3 хвілінаў міксуем. Ставім у лядоўню. Халоднае гаспача
падаем з грэнкамі і гароднінай. ¡Buen provecho!
Comments
Post a Comment