ПЛЯЦКІ СА СЛІЎКАМІ
коўшык 20
Фіялетава-карычнЕВы НАСТРОЙ
Аладкі могуць быць не толькі з яблыкамі. Хоць мая мама
рабіла менавіта такія, я, разгортваючы тэму, замяняю звыклыя яблычкі на чарніцы, маліны, а цяпер, увосень, – слівы. Як базу выкарыстоўваю цеста для панкейкаў, пакуль лепшага не знайшла J Калі ведаеце, то абавязкова падзяліцеся са мной!
патрэбна:
шклянка кефіру (біфітату, ёгурту натуральнага)
1 + 1/3 шклянкі мукі
1/3 шклянкі сланечнікавага алею
2 яйкі
паўлыжачкі соды ці парашку для пячэння
2 лыжкі цукру
паўлыжачкі карыцы
10–15 сліваў
смятана ці ёгурт замест
соусу
Усе складнікі (акрамя сліваў :)) змяшаем у блэндары. Гатовае цеста мае быць як
смятана, калі занадта рэдкае – дадайце яшчэ лыжку-дзве мукі. Слівы памыем і парэжам на невялікія кавалачкі. Закінем у цеста і асцярожна перамяшаем.
Патэльню разагрэем. Дадатковага тлушчу не трэба – ён ужо ёсць у цесце.
Выкладзем на патэльню
лыжкаю. Будзем смажыць на сярэднім агні да залацістага
колеру. Дачакаемся, пакуль на паверхні пляцкі будуць бачныя бурбалкі, і яна падыдзе – тады смела
пераварочвайце і літаральна праз паўхвілі здымайце. Такія аладкі я люблю мачаць у ёгурт з карыцай.
Смачна есці!
Comments
Post a Comment