КЕКСЫ-АЛЕНІКІ
коўшык
52
ІМГНЕННЫЯ
МАФІНЫ СА СМАКАМ ПЕРНІКА
Вось мой вельмі хуткі рэцэпт мафінаў са смакам перніка для тых, хто не мае часу гуляцца ў сапраўдныя пернікі. Святочны рэцэпт не толькі для дзяцей :)
На
12 штук патрэбна:
180
г мяккага сметанковага масла
180
г цукровай пудры (карычневага цукру)
3
яйкі
лыжачка
ванільнага экстракту
3/4
лыжачкі карыцы
2
лыжачкі прыправы для пернікаў (рэцэпт тут http://belsat.eu/be/webprojects/z-koshyka-u-talerku/perniki/)
3
лыжкі какавы
180
г мукі
1
лыжачка парашку для выпечкі
дробка
солі
2
сталовыя лыжкі малака
100
г цукатаў вішні ці 50/50 разынак і арэхаў
І
яшчэ:
Цукровая
пудра, сок паловы цытрыны, крэкерсы для рогаў,
рознакаляровыя M&M'S, на якіх маркерам робім
вочкі.
Разагрэць духоўку да 180 градусаў. Падрыхтаваць форму для мафінаў(можна дадаткова выкарыстаць папяровыя формачкі). Масла ўзбіваем з цукрам каля 7-8 хвілін (цукар дадаем паступова). Маса павінна быць лёгкая і пухнатая. Потым дадаём па адным яйкі. І ўвесь час узбіваем. Змяшаем ванільны цукар, карыцу, какаву ды прыправу для перніка з разрыхляльнікам. Муку прасеем і дадамо нашыя прыгатаваныя прыправы і 2 лыжкі малака да яечна-маслянай масы. Выкладваем цеста ў формачкі, уціскаем у кожнаю некалькі цукатаў ці арэхаў. Паставім у разагрэтую духоўку і пячэм 18 – 20 хвілін.
Астылыя мафіны ўпрыгожым
глазурай (з цытрынавага соку і цукровай
пудры) або растопленым шакаладам. На
здымках версія дэкору для дзяцей ды
аматараў паўночных аленяў. Смачных вам
святаў!
Comments
Post a Comment