ЛЕТНІЯ ЯГАДЫ НА ПЯРЫНЦЫ З АЎСЯНКІ
коўшык 36
МОЖНА АДЧУЦЬ САБЕ МЛЫНАРОМ
Салодкага хочацца заўсёды, асабліва поўным колераў
і смакаў летам... Але акурат у гэты час мы з асаблівай увагай сочым за фігураю.
На шчасце, здаровы лад жыцця спрыяе крэатыўнасці. Да вашай увагі – маё новае
вынаходніцтва. Ад масла я адмовіцца не змагла, затое цеста – крохкае і мае
цудоўны вяршковы смак.
Часам можна дазволіць сабе тое-сёе...
Патрэбна:
паўтары шклянкі аўсянкі
паўшклянкі мукі
2 яйкі
3 лыжкі мёду
100 г масла
лыжачка разрыхляльніку
міска ягадаў (парэчкі, клубніцы, чарніцы)
пасыпка:
50 г масла
паўшклянкі аўсянкі
жменя гарэхаў (я выкарыстала грэцкія)
2 лыжкі цукру
Уключым духоўку на 180 градусаў. Аўсянку змелем у
блэндары да стану мукі. Прыемнае пачуццё – прапусціць праз пальцы ўласнаруч
зробленую муку. Не пераймайцеся, калі не будзе такая гладкая, як у краме. Яна ўсё
адно ў сто разоў лепшая і смачнейшая. У місцы змяшаем нашую муку і паўшклянкі
звычайнай мукі, дадамо масла і яйкі, крыху мёду і разрыхляльнік. Усё інтэнсіўна
вымесім рукамі. Гатовае цеста раскатаем і перакладзем у форму. Паставім у
духоўку на 15 хвілінаў. За гэты час памыем і пачысцім ягады. У місцы па цесце
разатрэм рукамі аўсянку, масла, раздробленыя гарэхі і цукар. На падпечаную
пярынку выкладваем нашыя сакавітыя ягады і пакрываем коўдраю з пасыпкі.
Засталося пекчы яшчэ 15 хвілінаў. Частуемся без згрызотаў сумлення. Смачна
есці!
Comments
Post a Comment