ХАЧУ ХАЧАПУРЫ
коўшык 34
Найлепшы грузінскі сняданак
Ура! Прыехала
любімая сяброўка з Грузіі і не з пустымі рукамі. Пасля цудоўнай вячэры ў
лядоўні засталіся кавалачкі сапраўдных хатніх грузінскіх сыроў - сулугуні, імрэцінскі і яшчэ адзін (назву
забылася). Не прападаць жа дабру – хачу хачапуры! Хацець – рабіць! Перашукала
інтэрнет – вынік аказаўся больш чым задавальняючы, таму спяшу падзяліцца.
патрэбна:
300
грамаў мукі
10
грамаў свежых дражэй (я ўжыла 5 грамаў сухіх)
150
мл.
цёплай вады
100 грамаў
натуральнага ёгурта ці кефіра
2 лыжкі алею
250 грамаў сыра
(імрэцінскі ці сулугуні ці 50 на 50 фета і мацарэлла)
соль
Дрожы развядзем у
невялікай колькасці цёплай (не гарачай!) вады. Муку прасеем, дадамо соль,
дрожжы, кефір і ваду. Замесім. Цеста павінна мець адпаведную кансістэнцыю –
прыкладна як на піццу. Напрыканцы дадамо ялей і яшчэ раз замесім. На гадзінку
пакінем у цёплым месцы, цеста павінна вырасці ў два разы. Духоўку грээм на
максісмум (250 градусаў).
Сыр таркуем.
Цеста падзелім на 2
часткі, раскатаем і на сярэдзіну вылажым палову сыра. Закрыем сыр цестам і
дакладна зашчыпаем края. Потым
пляцак, які атрымаўся можам крыху раскатаць – да дыяметру 20-30см. Пячэм каля
15-20 хвілінаў. Найлепш смачна есці адразу!
Comments
Post a Comment