ХАЛАДНІК СА ШЧАЎЯ

коўшык 125
ЛЁГКАЯ ПРАХАЛОДА



Такі суп рабіла мая бабуля. Цяпер робіць мама. Заўсёды з першага шчаўя мы елі шчаўе цёплым. Але я пераканалася, што ён зусім не горшы халодны, а нават лепшы. Лёгка кіслы і асвяжаючы.

Патрэбна:
2 салідныя бульбы
вялікая жменя свежага шчаўя
па гатаванаму яйку на асобу
смятана
3 лаўровыя лісты
некалькі зярнятаў духмянага перцу
некалькі зярнятаў чорнага перцу
соль


Бульбу пачысцім і пакроім кубікамі. Пасолім, дадамо прыправы і гатуем у 1,5-2 літрах вады каля 10 хв. Мусіць стаць вельмі мяккай. Дадаем шчавель, чакаем, каб закіпеў і выключаем. Чакаем пакуль астыне і дадаем 4 шчодрыя лыжкі смятаны. Размешваем, наліваем, у кожную талерку, даем адно ачышчанае гатаванае яйка. Смачна есці (можна проста з лядоўні)!



Popular Posts