НЕВЕРАГОДНЫ ШАКАЛАДНЫ ПІРОГ
коўшык
124
ЛЕПШАЯ
ВЕРСІЯ СНІКЕРСА
Гэты
рэцэпт я знайшла пад назвай шакаладны
пірог Shirley. Па шчырасці ў мяне былі
сумневы ці атрымаецца. Але варта было
рызыкнуць. Я, канешне ж, яго крыху змяніла
ды прыдумала больш здаровую снікерсавую
версію. Сын сказаў, што гэта найлепшы
пірог, які я зрабіла. Вось такі падарунак
на дзень дзіцяці.
З
гэтага рэцэпту можна зрабіць торт ці
кексы для дзяцей. Варыянтаў безліч, але
абавязкова выкарыстайце гэты рэцэпт.
Ён геніяльны.
складнікі
на 2 пірагі:
шклянка
цукру
1
шклянка пшанічнай мукі з цэльнага зерня
3/4
шклянкі пшанічнай мукі
3/4
шклянкі какава-парашка
1,5
лыжачкі разрыхляльніка
1,5
лыжачкі соды
1
лыжачка солі
2
яйкі
1
шклянка малака
1/2
шклянкі расліннага алею
2
чайныя лыжкі ванільнага экстракту ці
ванільнага цукру
1/2
шклянкі кіпню
на
снікерс:
шклянка
цукру
шклянка
салёнага арахісу
2
лыжкі вяршкоў (маскарроне ці нават
какосавага малака)
Разагрэйце
духоўку да 175 ° С. Вышмаруйце тлушчам і
пасыпце мукой форму (адну вялікую ці
дзве нармальныя дыяметрам 23 см.)
У
вялікай місцы змяшайце цукар, муку,
какава, разрыхляльнік, соду, ваніль і
соль. Дадайце яйка, малако, алей ды
дакладна перамяшайце лыжкай. Калі цеста
будзе аднароднае, то дадайце кіпень
(так, не трэба баяцца). Цеста будзе даволі
рэдкім. Залійце ў форму і пячыце каля
35 хвілін, пакуль зубачыстка, устаўленая
ў пірог будзе выходзіць чыстай. Потым
10 хвілінаў пачакайце і дастаньце з
формы.
Цяпер
зоймемся снікерсам. На сухой патэльні
растопім шклянку цукру. Так паўстане
карамель, дадамо 2 лыжкі вяршкоў
(маскарпоне ці нават какосавага малака)
і смела парамяшаем. У карамель высыпаем
арэхі і дакладна іх вывяляем ў карамелі.
Нашу снікерсавую масу выліем на пірог
і дамо крыху застыць (калі цяжка з
цярплівасцю, можна апекчы язык :Р ) Смачных
вам святаў!
Comments
Post a Comment