МАЗУРКА З ВАРАНАЙ ЗГУШЧАНКАЙ
коўшык
120
ДЛЯ
ДЗЯЦЕЙ МАЛЫХ І ВЯЛІКІХ
патрэбна:
3
жаўткі
200
гр. маргарыну ці масла
400
гр. мукі
100
гр. цукровай пудры
палова
лыжачкі парашка для пячэння
бляшанка
згушчанага малака (ці нават 2 для самых
вялікіх ласуноў)
Усе
складнікі замясіць. Важна зрабіць гэта
хутка, каб масла не растапіліся. Цяпер
вельмі істотны элемент – пакідаем цеста
ў лядоўні, каб адпачыла прынамсі
паўгадзіны (можна болей). Потым раскатваем
яго таўшчынёй у палец. Выкладваем на
бляшку, традыцыйна выкарыстоўвалі
квадратныя. Пячэм на 180 градусаў 30
хвілінаў. Цяпер мазурку пакінем, каб
астыла. І апошні крок – упрыгожванні і
дадаткі.
Згушчанку
гатуем гадзіну – паўтары. Нам патрэбна
не вельмі густая. Мазурку варта шмараваць
згушчанкай перад паданнем на стол, так
яна застанецца крохкай. Зверху ўпрыгожваем
грэцкімі арэхамі. Вось такія салодкія
сапраўдныя святы!
Comments
Post a Comment