САЛАТА З ЛАСОСЕМ І ГРЭЙПФРУТАМ
коўшык 43
ЛАНЧ НА
ДВАІХ
Не люблю
гэтых замежных акрэсленняў: ланч, бранч, дынэр. Але наш традыцыйны абед – гэта
першае, другое + кампот. Для мяне, напэўна, зашмат. Таму сёння прапаноўваю
ідэальную салату на лёгкі ланч у кампаніі сімпатычнай асобы.
Патрэбна:
шпінат
(рукала ці іншая зеляніна)
300 г ласосю
авакада
грэйпфрут
цукровая
цыбуля (можа быць звычайная)
гарбузовыя
семкі
на дрэсінг:
аліўкавы
алей
1 лыжачка
муштарды
1 лыжачка
мёду
2 лыжкі соку
з грэйпфрута
Ласося разразаем
на 2 кавалкі, злёгку падсольваем і крыху перчым. Смажым на патэльні, не дадаючы
тлушчу, хвілінаў 3–5 з кожнага боку (залежыць ад таго, любіце больш далікатную
ці добра высмажаную рыбу). Ласось дастаткова тлусты, таму калі добрая патэльня,
праблемаў быць не павінна. Я спачатку кладу на патэльню з боку філе, а потым
пераварочваю на шкурку. Так смажу ўсю рыбу. Гэта хітрык, падгледжаны ў нейкага
шэф-кухара. Потым накрываем накрыўкай і пакідаем ласося пакуль на патэльні.
Семкі крыху
падсмажым на сухой патэльні. Мыем шпінат і сушым папяровым ці проста чыстым
ручніком. З грэйпфрута, цыбулі ды авакада здымаем скурку і кроім іх на
кавалачкі.
Робім
дрэсінг. У слоік наліваем каля 50 г алею, мёд, муштарду, 2 лыжкі соку з
грэйпфрута. Закручваем накрыўкай і моцна трасем.
У місцы
рукамі мяшаем лісцікі шпінату з дрэсінгам. Увага, крыху дрэсінгу пакіньце, спатрэбіцца
для сканчэння нашай цуда-салаты.
Выкладваем
на талеркі спачатку шпінат, потым кавалачкі гародніны, рыбку, пасыпаем семкамі.
Кропка над «і» – некалькі кропель дрэсінгу. Запрашаю за стол! Смачна есці!
Comments
Post a Comment