ТАРТ СА СЛІВАМІ І ШАКАЛАДАМ-М-М-М....
коўшык 42
самае лепшае з лета і восені
У паветры адчуваецца восень, хоць удзень яшчэ па-летняму цёпла. Слівы – ідэальны
матэрыял для дэсерту на пераломе пораў года. Даўно я не выкарыстоўвала форму
для тарта. Дачакалася. Да таго ж гэты варыянт, можна сказаць, дыетычны, бо ў
кавалку амаль няма цеста, толькі слівы. Добрая матывацыя для працы.
патрэбна:
200 г мукі з
цэльнага зерня
100 г звычайнай мукі
3 лыжкі мёду
2 лыжкі какавы
1 яйка
700 г сліваў
крыху горкага
шакаладу
на пасыпку:
50 г мукі
50 г аўсяных шматкоў
50 г масла
1 лыжка цукру ці мёду
Уключым духоўку на 180 градусаў, няхай грэецца. Цяпер цеста. Муку з маслам
добра расціраем рукамі. Потым дадаем мёд, яйка і яшчэ раз месім так, каб з
цеста паўстала гладкая куля. Адпраўляем яе памарозіцца. Цяпер робім пасыпку. У
невялікай місцы рукамі расціраем усе складнікі. Слівы мыем і разразаем
напалову, вымаем косткі. Дастаем з лядоўні кулю і раскатваем, выкладваем у
форму. Відэльцам праколваем цеста і адпраўляем на 10 хвілінаў у духоўку. На
падпечаны корж выкладваем слівы. У кожную дзірачку ад косткі – па маленькім
кавалачку шакаладу. Пасыпаем ужо гатовай пасыпкай. Тарт адпраўляем у духоўку
яшчэ на 30 хвілінаў. Ах, які пах... Смачна есці!
Comments
Post a Comment