ПАНІ КАЧКА РУМЯНАЯ З МАЛІНКАМІ

коўшык 32

Мой першы раз



















Хопіць зуп - час на кавалак мяса! Але тым разам вельмі далікатнага. Прадстваўляю Пані качку. Першы раз хвалявалася, але вочы баяцца - рукі робяць. Качка, маліны, рукала. І паехалі...
Галоўнае пытанне, як смажым? Паводле вядомых шэфаў качку трэба падаваць амаль сырую. У нас жа row meat мала каму даспадобы, большасць абірае well done. Таму філасофію смажання пакідаю кожнаму на ўласны густ.
Атрымалася цудоўная страва на рамантычную вячэру з каханым. 
Абявязкова з добрым чырвоным віном.

Патрэбна:
2 пелькі качкі
перац
маяран
маліны ці малінавы сок без цукру
чырвонае сухое віно
аліўкавая алея
рукала
часнык

Качку замарынаваць у солі, маяране, перцы і часныку. Некалькі гадзін у лядоўні напэўна хопіць. Скурку надрэзаць на крыж.



На разагрэтую патэльню паложым мяса скурай уніз. Смажым пакуль скурка не будзе залатой і хрупкай, потым парагортваем, і смажым яшчэ хвілін 5. Потым мяса адправім у пякарнік хвілін на 5-10. Як дастанем, то некалькі момантаў мяса павінна адпачыць, так будзе больш сакавітым.




Малінавы сок (сочыва) ці свежыя маліны лёгка падсмажыць, дадаць віно, лыжку мёда і гатаваць, каб соўс загусцеў. Падаваць з рукалай і есці са смакам!






Comments

Popular Posts