МУС З РАБАРБАРУ

коўшык 123
НЕ ЧАКАЙ НА ЛЕТА, ЗРАБІ ХУТКАЕ СОЧЫВА


На базары мне трапіўся рабарбар. Сапраўдны веснавы скарб. Планавала зрабіць пірог, але не хапіла часу, так атрымаўся цудоўны кісла-салодкі мус. Робіцца цудоўна проста. Яго нават не трэба яго ачышчаць) Проста кайф... Зʼядаем на сняданак з сырам, аладкамі ці наліснікамі або як начынне для тартаў і пірагоў.

патрэбна:
некалькі сцёблаў рабарбару (3-5)
некалькі лыжак цукру да смаку (я ўжыла карычневы)
некалькі зярнятак кардамону


Рэвень мыем і кроім. На гарачую патэльню насыпаем цукар і крыху чакаем, каб ён пачаў карамелізавацца. У ступцы раздрабняем зярняткі кардамону. І ўсе крышанкі перасыпаем на патэльню. Туды ж трапляе і рабарбар. Смажым ды лёгка памешваем пакуль кавалачкі не разваляцца, можна дадаць крышку вады. Так у вас не атрымаецца густы мус, які перакладваем у слоік. Смачных вам сняданкаў!






Comments

Popular Posts