САЛАТА З ПЕЧАНАЙ МОРКВЫ І НУТУ
коўшык
86
ВОСЕНЬСКІ
ЛАНЧ
Дарагія
мае чытачы, выбачайце за доўгую адсутнасць
на блогу. Часам нашае жыццё кіруе так,
што зусім не да гатавання. У апошнія
месяцы я амаль не бывала ў кухні...тым
больш сумавала па смачнай і здаровай
ежы.
Падобна,
восень і зіма - не найлепшы час на салаты.
Сырая гародніна ў халоднае надвор’е
дадаткова выхалоджвае наш арганізм.
Але мы можам зрабіць салату з
тэрмічнаапрацаваных прадуктаў. Сёння
прапаную вам даволі незвычайны і смачны
варыянт з лёгкім усходнім акцэнтам.
патрэбна:
200
гр. гатаванага нуту
2
морквы
жменя
рукалы
зярняткі
граната
семкі
падсонечніка
на
дрэсінг:
50
гр. аліўкавага алею
лыжка
соку з цытрыны
дробнакроены
зубок часныку
соль
кмен
крыху
вострай папрыкі
соль
Моркву
кроім доўгімі слупкамі, мяшаем з лыжкай
алею і мёду, дробкай солі і карыцы. Пячэм
да мяккасці ў духоўцы. Я пякла каля 20
хв. Зробім дрэсінг – у слоіку змяшаем
усе складнікі. Калі морква астыне
выкладваем на прыгожую вялікую талерку
нут і мяшаем з паловаю дрэсінгу. Дадаем
моркву і рукалу. Пасыпаем зярняткамі
гранатам. І паліваем рэшткамі соусу.
Шыкоўная салата з ноткай Блізкага Усходу
гатовая! Смачнага ланчу!
Comments
Post a Comment