ПЕЧЫВА DIGESTIVE
коўшык 85
САЛОДКА-САЛЁНЫ
СМАК РАДАСЦІ
Гэтая
печыва я памятаю з падарожжаў па Іспаніі.
Там Digestive лёгка знайсці ў кожным
супермаркеце. Мы з сынам з задавальненнем
паядалі іх у машыне, гатэлі ці на пляжы.
І калі я знайшла рэцэпт гэтага цудоўнага
салодка-салёнага печыва, то адразу
вырашыла паспрабаваць спячы. Атрымалася
выдатна: з адчувальнымі кавалачкамі
аўсянкі, далікатныя, але не за салодкія.
Калегам спадабаліся. Цяпер перадаю
эстафету вам!
патрэбна:
1
і 1/3 шклянкі аўсяных шматкоў
шклянка
мукі
лыжачка
парашку для выпечкі
100
гр. халоднага масла, нарэзанага кубікамі
1/3
шклянкі карычневага цукру (я выкарыстала
звычайны белы)
1/3
лыжачкі солі
Аўсяныя шматкі мелем у блэндары або кавамолцы. Будзьце асцярожныя, каб не змалоць іх занадта моцна. У міску засыпаем муку, аўсянку, цукар і соль ды мяшаем. Дадаем масла і рукамі расціраем з сухімі інгрэдыентамі. Калі цеста слаба клеіцца, то дадайце 1-2 лыжкі малака, але не болей. З цеста зрабіце шар. Падрыхтуйце два лісты пергаменту і раскатайце цеста паміж імі таўшчынёй прыкладна 0,5 см. Шклянкай выражам колы і перакладзем на бляшку на ліст пергаменту. Добра было б на 10 хвілін пакінуць печыва ў лядоўні. Але калі там няма месца, то не бяда. Выпякаць пры 175 градусах да залацістага колеру прыкладна 12 хвілін. Пасля выпечкі дазвольце печыву астынуць. Можна паліць шакаладам, але я люблю самую простую версію. Смачных ласункаў!
Comments
Post a Comment