ГАРОДНІНА З ЛІСІЧКАМІ
коўшык 37
НЯСПЕШНАЯ ЛЕТНЯЯ
ВЯЧЭРА
Лета. Паездкі. Даўно
не гатавала сама. Як вярнулася дадому,
рукі пацягнуліся да патэльні. І што б
тут на летнюю вячэру начараваць? Натхнілі
лісічкі. З імі і яешня, і суп, і бульба.
Я ж шукала здаравейшы і дыетычнейшы
варыянт, таму абрала гародніну, а лісічкі
сталі кропкай над і. Свежасці дадаў соус
з кропам і часныком. У такую спякоту
варта не спяшацца і пачакаць, калі
патэльня крыху астыне. Шырока адчыніць
вакно і атрымліваць асалоду. Гэта
сапраўдны слоў-фуд.
Патрэбна:
кабачок
чырвоная папрыка
5 маладых морквінаў
соль
перац
правансальскія
травы
аліўкавы алей
каля паўкілі лісічак
цыбуля
200 г тварагу
5 лыжак смятаны ці
ёгурту
кроп
Лісічкі чысцім і
належна мыем. Варым каля 15 хвілінаў.
Цяпер марынуем гародніну. Кабачок рэжам
колцамі, папрыку – паскамі, моркву, калі
зусім маладзенькая, можна пакінуць
цэлай ці разрэзаць напалову. У міску
дадамо алею, солі, крыху перцу і
правансальскіх зёлак і ўсё перамяшаем
ды пакінем на хвілінаў 15.
Патэльню-грыль
разагрэем і выкладзем гародніну. Не
дадаем тлушчу, бо алей ужо ёсць з
гароднінай. Смажым на павольным агні.
Тым часам дастаем блэндар. Зоймемся
соусам. Тварог, часнык, кроп і 3 лыжкі
ёгурту, дробка солі і перцу – усё гэта
змешваем да аднароднай кансістэнцыі.
Падаем на вялікай талерцы. Смачна есці!
Comments
Post a Comment