САМ БУРАК!

коўшык 31

АКСАМІТНЫ СУП З БУРАЧКОЎ





Не халаднік і не боршч. Усё нашмат прасцей і вытанчаней...
А «сам бурак!» – гэта найкруцейшы камплемент :)

патрэбна:
3 вялікія буракі
1 яблык
1 цыбуліна
2 зубкі часныку
крыху свежага імберцу
ёгурт ці сыр з казінага малака
соль

Цыбульку, часнык і імберац пасячэм дробненька і падсмажым у рондалі на лыжцы аліўкавай алеі. Бурачкі і яблык памыем, абярэм, парэжам кубікамі 1–2 см. Кавалачкі закінем у рондаль да засмажанага ды заліем кіпнем. Гатаваць будзем, пакуль бурачкі не стануць мяккія. Потым пасолім, выціснем сок з паловы (для аматараў – з цэлай) цытрыны. Цяпер толькі блэндар, і кавалкі стануць аксамітным крэмам. Падаваць з пялёсткамі мігдала і лыжкай сырка ці ёгурту. Смачна есці!




Comments

Popular Posts