РАЗАГРАВАЛЬНЫ СУП З ПАЛЕНТАЙ
коўшык 30
САЧАВІЦА –
НА ЗДАРОЎЕ!
Гэтыя
рознакаляровыя зярняткі хаваюць ў сабе багацце смаку і карысці. Сачавіца –
самая здаровая прадстаўніца сямейства бабовых. У старажытнагрэцкі
і рымскі час лічылася ежай беднякоў. У габрэйскай кухні, прыгатаваная з
пшаніцай, падаецца як пакаянне. Сёння сачавіца – фаварытка вегетарыянцаў, бо ў ёй
шмат бялку, і яна паспяхова замяняе мяса. Дыетолагі рэкамендуюць есці яе не
толькі тым, хто ўжывае мала мяса, а і спартоўцам ды людзям, якія працуюць фізічна.
Спіс карысных інгрэдыентаў доўгі: фоліевая кіслата, крухмал, кальцый, фосфар,
жалеза. Акрамя таго, сачавіца мае вельмі нізкі глікемічны індэкс. Я ж люблю
сачавіцу за ўсе гэта, а таксама за смак і прастату прыгатавання. Таму гэта не
першы і не апошні рэцэпт – я вам абяцаю...
На суп
патрэбна:
шклянка
чырвонай сачавіцы
парачка
чылі
4 зубкі
часныку
1 морква
1,5 літра
вады
2 лыжкі
алеі сланечнікавай
ці рапсавай
лыжачка салодкай
папрыкі
На паленту
патрэбна:
шклянка
кукурузнай кашы (лепш дробнай)
3 шклянкі вады
100 г мацарэлы
некалькі сушаных
памідораў (неабавязкова)
соль
перац
Сачавіцу добра
прамыем. Моркву патаркуем на бурачковай тарцы. Папрычку (ці палову, калі не любіце
занадта пякучыя стравы) дробна пасячэм. У рондаль наліем алею і кінем моркву,
якую крыху падсмажым, каб стала саладзейшая. Дадамо сачавіцу, папрыку,
раздроблены часнык і пасмажым яшчэ з 2 хвіліны. Усе заліем вадой, гатуем 15–20
хвілінаў, каб сачавіца стала мяккая. Потым застанецца толькі блэндар: 30 секундаў
– і суп-пюрэ гатовы. Прыправім соллю, чорным перцам і салодкаю папрыкаю.
Кашу прамыем і
заліем трыма шклянкамі вады. Будзем варыць і абавязкова мяшаць, каб не
прыгарэла. Калі палента стане такой густой, што будзе адрывацца ад сценак рондаля, дадамо старкаваную мацарэлу і дробна пасечаныя сушаныя памідоры, пасолім на свой
смак і паперчым. Добра перамяшаем. Гарачую паленту выліем у форму. Пакінем у
лядоўні. Перад падаваннем парэжам і падсмажым на патэльні-грыль, каб кавалачкі
пакрыліся залатою прыгаркаю.
Я падала суп з
палентай са смажанымі крэветкамі. Можна проста з зеленню пятрушкі ці базіліка.
Смачнага нядзельнага абеду!
Comments
Post a Comment