КАШОТТА З ВЕШАНКАМІ
коўшык 21
БЕЛАРУСКАЯ ВЕРСІЯ РЫЗОТТА
Трэба есці
кашу, – казала мама. – Ну, з'еш яшчэ лыжачку!.. Чамусьці ў дзяцінстве мы не
любілі кашаў. Магчыма, малюнкі са школьнай сталоўкі з манкаю, якая не
адрывалася ад талеркі, глыбока залезлі ў нашую падсвядомасць. А я яе перамагла.
Цяпер кашы люблю вельмі, любіць іх і мой сын. Трэба толькі, каб кашкі былі
смачныя і разнастайныя. Не з тапара, вядома, а сёння – з вешанкамі.
200 г пярловай
крупы
250 г вешанак
2 невялікія цыбуліны
200 мл вяршкоў
соль
перац
1–2 кальрабі
смятана
Крупу прамыем
халоднаю вадой і зварым al dente – то бок яна мусіць быць не развараная, а
эластычная.
Цыбульку
дробна пасячэм і падсмажым на масле. Вешанкі прамыем і нарэжам не надта тонкаю
саломкай. Падсмажым разам з цыбулькаю хвілінаў 10. На гэтую ж патэльню дадамо
гатовую пярлоўку. Заліем паловаю вяршкоў, добра перамяшаем. Пасолім, паперчым,
будзем сачыць: як каша зробіцца надта густая, то падліем яшчэ вяршкоў. Перад падаваннем
наверх можна старкаваць крыху сыру з выразным смакам (пармезан, дзугас, белавежскі
вэнджаны) – каму які даспадобы.
Я падаю з
салатаю. Ачышчаную кальрабі таркую на бурачковай тарцы, салю і змешваю са
смятанай. Смачна кашу есці!
Comments
Post a Comment