САЛАТ З БУРАКАМІ, МАЛІНАЮ І ГРЭНКІ З КАЗІНЫМ СЫРАМ
коўшык
17
НАТХНІЛАСЯ
ПАЧАТКАМ ВОСЕНІ
Святкаваць
пачатак восені хіба не выпадае, аднак
восеньскія смакі
вабяць... Што будзе, калі спалучыць
сыр, хлеб, маліну, бурачкі і гарэхі? Гэта
рэцэпт цудоўнай салаты, у якую немагчыма
не закахацца. Тут ёсць галоўнае, што я
люблю ў гатаванні: выкарыстанне прадуктаў
у незвычайнай аранжыроўцы. Ну, што ж, не
будзем шмат пісаць, адчыняйма лядоўню
і…
патрэбна:
лісты
салаты (рукалы ці шпінату)
казіны
сыр (можна замяніць сырам з цвіллю)
2 вараныя
буракі
маліна
багет
кедравыя
арэхі
на
дрэсінг:
аліўкавы
алей
французская
муштарда
мёд
соль
чорны
перац
Зялёнае
лісце – базу салаты – добра памыем і
прасушым. Сыр парэжам на кавалачкі
сантыметр-паўтара, пакладзем на лусты
багету і будзем смажыць у духоўцы
прыкладна 10 хвіляў, каб грэнка стала
хрумсткаю, а сыр растаў. На бляху кінем
трохі кедравых гарэхаў, тэмпература
дадасць ім яшчэ гарэхавага смаку. Тым
часам бурачкі парэжам вельмі тонка –
прыгожымі колцамі. Дрэсінг: лыжку
муштарды, лыжку мёду, 50 г алею, каліва
солі і перцу добра змяшаем у слоіку.
Лісткі
салаты пяшчотна змяшаем з дрэсінгам і
выкладзем на талерку, наверх – буракі
колеру восеньскіх кляновых лістоў,
крыху малінаў, гарэхі. І апошняе –
каранаванне салаты: цудоўныя грэнкі з
казіным сырам. Ну, і можна адкаркаваць
бутэльку чырвонай “Р’ёхі”! Смачнага
восеньскага вечара!
Comments
Post a Comment