ПІРОГ ДА ГАРЫ НАГАМІ
коўшык
105
ВАРТА
ЭКСПЕРЫМЕНТАВАЦЬ
Сёння
злавіла сябе на думцы, што часта вам
кажу – выдатная пара на нейкі пірог.
Але ўсе на шмат прасцей, на пірог заўсёды
добры час).
Гэты
рэцэпт абсалютна геніяльны – просты і
не трэба шмат складнікаў, а эфект –
вялікі, пухнаты і сакавіты. Да яго выдатна
пасуюць слівы, персікі, трускаўкі ці
нават памаранчы. Карацей, няма чаго
адкладваць. Усе на кухню!
складнікі:
800
гр. сліваў ці іншай садавіны
65
гр. сметанковага масла
1/2
шклянкі цукры
палова
пакету ванільнага цукру
1
вялікае яйка
1
шклянка кефіру
1.5
шклянкі мукі
1
лыжачка парашка для выпячкі
палову
лыжачкі соды
дадаткова:
лыжка
цукру
лыжка
растопленага масла
Памятай,
што ўсе складнікі павінны быць пакаёвай
тэмпературы. У місцы змешваем масла і
цукар ды ўзбіваем. Дадаем яйка і кефір
ды зноў узбіваем. Сухія складнікі
прасейваем праз сіта і дадаем у цеста.
Форму
дыяметрам 23 см выкладваем пергаментнай
паперай. На дно выліваем дадатковае
масла і пасыпаем цукрам. Выкладваем
паловы сліваў, так каб заходзілі адна
на адну, ды заліваем цестам. Пячэм пры
тэмпературы 170 ° С каля 60 хвілін. Крыху
астудзім і яшчэ цёплы вылажым на талерку.
Для гэтага трэба прылажыць талерку да
формы і перавярнуць) Далікатна здымаем
паперу і частуемся. Смачна есці!
Comments
Post a Comment