ЗАПЯКАЕМ ГАРОДНІНУ З ЯГЛЯМІ

коўшык 31
СТАРАЯ-НОВАЯ ЗОРКА Ў КУХНІ



– На вячэру сёння яглі.
– Якія яглі?
– Што не еўшы спаць ляглі.

Гэтак жартавалі нашыя продкі. Нам жа сёння гэтак жартаваць не выпадае, бо проса цяпер не дэфіцыт. А ў жоўтых сонечных зярнятках – ажно 10 % бялка, няма глютэну, затое ў наяўнасці крэмній, кальцый, жалеза, фосфар, калій і лецыцін. Такая каша паляпшае стан валасоў, скуры і пазногцяў, падтрымлівае рэгенерацыю суставаў, чысціць арганізм ад таксінаў, зніжае ўзровень халестэрыну. Проса падсушвае і мае антывірусныя ўласцівасці. Такім чынам, гатуйце яглі, калі прастудзіліся ці баліць горла. Хоць заклікаю не абмяжоўвацца выпадкамі хваробы, бо проса дае нам надзвычай багатыя магчымасці.

Сёння я выкарыстала баклажан, памідор і авакада, але смела гэты набор можна мадыфікаваць.

P.S. Раней падобную страву рабіла з кус-кусам, але з яглямі версія больш здаровая і смачная.

Патрэбна:
2 шклянкі зваранага проса
1 баклажан
1 авакада
1 памідор
1 морква
1 цыбуліна
рапсавы алей
смятана або гамагенізаваны сырок
мацарэла
соль
перац
куркума


Духоўку ўключым на 160 градусаў. Цыбулю пакроім і падсмажым на рапсавым масле. Дадамо старкаваную моркву і патрымаем патэльню на агні яшчэ 3 хвілі. Гародніну памыем і разрэжам напалову. У баклажана вымем сярэдзіну (якую дробна пасячэм і высыплем на патэльню да цыбулі і морквы), з авакада дастанем костку, у памідора – насенне. У засмажку дадамо 5 лыжак смятаны, раней прыгатаваную кашу і добра перамяшаем, прыправім соллю, перцам і куркумай. Цяпер напоўнім гародніну фаршам. Наверх – некалькі кавалкаў мацарэлы. Запякаем хвілінаў 20–30, каб гародніна стала мяккая. Смачна есці адразу, а калі крыху застанецца, то можна ўзяць на працу.





Comments

Popular Posts